Wat doen wij

Orthoteam is een orthodontiepraktijk waar het mogelijk is om de tanden, kiezen en kaken recht te laten zetten. Hiervoor worden vaste en/of losse beugels gebruikt soms in combinatie met chirurgie of mini-implantaten. Hiermee kan de kaakstand, kaakvorm en de tandstand worden beïnvloed.

Het doel is om het gebit zo goed mogelijk in elkaar te laten passen en te laten functioneren. Denk hierbij aan kauwen en spreken maar ook aan slikken en ademen. En natuurlijk willen we het gebit er ook zo mooi mogelijk uit laten zien.
Een boven- en ondergebit dat goed in elkaar past is het meest stabiel en verkleint de kans op slijtage, knarsen en kaakgewrichtsklachten. Ook is de kans op beschadiging en breuk van de boventanden door ongelukjes minder groot als ze minder ver naar voren staan.

Niet in de laatste plaats is een gebit dat er mooi uitziet erg plezierig en soms van veel nut in het leggen van sociale contacten of zelfs bij het krijgen van een baan.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om tanden en kiezen recht te zetten met een “ontzichtbare” beugel in plaats van brackets.
Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de site van Invisalign: www.invisalign.nl

Orthoteam is er voor jong en oud en helpt zowel kinderen als volwassenen met een beugel. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden maak dan een vrijblijvende afspraak voor een consult of een kort oriënterend gesprek. Bij een officieel consult wordt direct een dossier met gegevens aangelegd en kan er ook een rapportage aan de eigen tandarts worden uitgebracht. Bij een oriënterend gesprek wordt dit niet gedaan. Een oriënterend gesprek is kosteloos. U kunt hier expliciet naar vragen.

Wat kost een beugel?  Klik hier voor informatie over de kosten.